U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gehakt-chilischotel met gekruide partjes en bosui

25 minuten bereidingstijd
15 - 20 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Gekruide Chilipartjes (à 450 g)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 250 ml passata
  • 2 el chilikruidenmix
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 250 g kidneybonen uit blik
  • 150 g geraspte jonge kaas
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 bosui
  • Ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiding:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit in een ruime koekenpan de olie. Fruit de ui met de knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 4 minuten rul en bruin.
  • Voeg de gepelde tomaten met het blikvocht toe. Druk de tomaten met een spatel stuk. Schenk de passata in de pan. Voeg ook de kruidenmix toe en breng tegen de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof de gehaktschotel 5 minuten afgedekt. Verwarm intussen de oven voor tot 220 ºC. Halveer de tomaatjes. Spoel de kidneybonen in een zeef en laat uitlekken.
  • Meng de kidneybonen door de gehaktstoof. Schep de gehaktstoof in de ovenschaal. Verdeel er de chilipartjes, de kaas, de tomaatjes en de oregano over.
  • Bak de ovenschotel 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren. Hak de bosui in ringetjes.
  • Bestrooi de gehakt-chilischotel uit de oven met de bosui.
  • Heerlijke chili onder kruidige aardappelpartjes, gegratineerd uit de oven: dat wordt gegarandeerd een blijvertje. Liever zonder vlees? Gebruik vegetarisch gehakt of verdubbel de hoeveelheid kidneybonen.
  • Tip: Lekker met een frisse ijsbergsalade met knoflookdressing en guacamole.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 995 kcal
  • 57 g vet waarvan 22 g verzadigd
  • 70 g koolhydraten
  • 44 g eiwit
  • 14 g vezels
  • 2,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen